Tropický dort

Ingredience: 300 g kokosek, 100 g másla, 1 konzerva (580 g) ananasového kompotu, 1 konzerva (320 g)mandarinek, 1 balíček želatiny s příchutí tropického ovoce, 1/3 sklenice krupicového cukru, 300 ml bílého jogurtu, 300 ml smetany ke šlehání, 3 lžíce citrónové šťávy

 

Postup: kokosky rozdrobíme, přidáme rozpuštěné máslo a dobře prohněteme. Dortovou formu o průměru 24 cm vyložíme papírem, vložíme do ní máslovou hmotu a dáme na 1 hodinu do ledničky. Mandarinky a ananas scedíme a šťávy smícháme dohromady. Ve sklenici této šťávy rozpustíme želatinu a necháme ji 10 minut bobtnat. Přidáme lžíci cukru a na mírném ohni mícháme, až se všechny složky spojí. Nevaříme ! Jogurt smícháme se zbytkem cukru a citrónovou šťávou. Smetanu ušleháme. Ke 2/3 šlehačky přidáme jogurt a opatrně vmícháme tuhnoucí želatinu a 2/3 ovoce. Dortový korpus z kousků potřeme krémem a vložíme na 3 hodiny do ledničky. Dort ozdobíme šlehačkou a kousky ovoce.