Chop - suey s Jidášovým uchem

Ingredience: 2 dkg sušeného Jidášova ucha, 1/5 kg vykostěného kuřecího masa, 5 dkg oleje, 3 lžíce sojové omáčky, 5 dkg bambusových výhonků nebo 1 kedlubna, 1 cibule nebo půrek, šálek bujónu, lžička škrobové omáčky, špetka mletého černého pepře, sůl

Postup: kuřecí maso nakrájíme na kostičky, opečeme na oleji, okořeníme sojovou omáčkou, přidáme špetku chilli, opepříme a osolíme. Sušené Jidášovo ucho necháme v malém množství vody nabobtnat, rozkrájíme na nudličky, smícháme s posekanou cibulkou nebo pórkem, a bambusovými výhonky nebo na nudličky nakrájenou kedlubnu a vše přidáme k masu. zalijeme bujónem, zahustíme škrobovou moučkou a ještě asi 10 minut vaříme. Podáváme s rýží.

 

Tisk receptu