Krůta

Ingredience na 4 porce: 600 g krůtích prsou, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce směsi koření "Králík", sůl

Postup: krůtí prsa nakrájíme na plátky velikosti dlaně a lehce naklepeme. Z 2 lžic oleje, 1 lžíce směsi koření "Králík" a 1/2 lžičky soli umícháme marinádu, kterou maso potřeme. Vložíme na 2 hodiny do chladničky. Na kostičky nakrájené žemle nebo rohlíky dáme do mísy, přelijeme mlékem nebo vývarem (rohlíky musí být vlhké), přidáme na kousky nakrájená játra (nebo uzené maso či debrecínku), na plátky nakrájené žampiony a rozšlehaná vejce. Dále pak 1 lžičku soli a koření - 1/2 lžičky pepře, 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku a 1 lžíci sušené bazalky. Vše dobře promícháme. Zapékací mísu nebo pekáč vymastíme olejem nebo tukem. Na dno rovnoměrně poklademe plátky proleželého masa a na ně navrstvíme nádivku. Pečeme odkryté ve středně vyhřáté troubě při 180 - 200 °C cca 40 minut.

Podáváme s vařenými brambory, bramborovou kaší nebo rýží spolu s okurkou, zeleninovým salátem či kompotem.

 

Tisk receptu