Kuře se zelenými olivami

Ingredience: 3 lžíce oleje, 2 lžíce másla, 4 kuřecí prsíčka, 1 velká cibule, 2 stroučky česneku, 2 papriky, 1/4 kg žampionů, 20 dkg rajčat, 1,5 dl bílého suchého vína, 20 dkg vypeckovaných zelených oliv, 6 lžic smetany na šlehání, sůl pepř, zelená petrželka.

 

Postup: v pánvi rozehřejeme olej a máslo, kuřecí prsa usmažíme po obou stranách do zlatova. Vyjmeme je z pánve a na pánev dáme cibuli nakrájenou na drobno a nakrájený česnek a smažíme až zesklovatí. Přidáme nakrájené papriky a žampiony, a smažíme další asi 3 minuty. Rajčata spaříme oloupeme a přepůlíme. Přidáme na pánev a osolíme a opepříme. Vzniklou směs přendáme do zapékací mísy a navrch dáme kuřecí prsa. Do pánve dáme víno a když začne vařit přelijeme jím kuře. zakryjeme a dáme do předehřáté trouby asi na 50 minut zapéct. Poté přimícháme olivy a zalijeme smetanou a ještě necháme 20 minut zapékat. Podáváme s těstovinami a zdobíme zelenou petrželkou.

 

Tisk receptu