Kuře v nádivce

Ingredience: ½ většího kuřete, 4 dkg másla

 

Nádivka: 5 dkg másla, 3 žemle, 2 žloutky, 4 bílky, citrónová kůra, sůl, zelená petržel, 1 šálek mléka, strouhaná houska

 

Postup: polovinu kuřete chvíli podusíme nebo povaříme, žemle nakrájíme na kostky, polijeme mlékem a necháme vsakovat. Pak třeme máslo se solí a žloutky, přidáme namočené žemle, citrónovou Kůru, špetku pepře, usekanou zelenou petržel a nakonec z bílků sníh. Vyšší kastrolek vymažeme tukem, dno pokryjeme nádivkou, přidáme na kousky nakrájené dušené kuře a pokryjeme zbylou nádivkou. Povrch pokapeme tukem a zapečeme. Touto nádivkou kuře dobře nastavíme.

 

Příloha: podáváme s osmaženými brambory a kompotem nebo salátem.

 

 

Tisk receptu