Kuřecí prsa v mandlovém kabátku

Ingredience na 2 porce: 2 kuřecí řízky (300 - 400 g), sůl, 1 lžíce mléka, 1 lžička estragonu, 1 lžíce sušených mandlových plátků (jsou občas k dostání v hypermarketech, ale spíše je seženete v prodejnách se zdravou výživou), 2 lžíce jemné strouhanky, olej na smažení

 

Postup: kuřecí řízky opatrně naklepeme. V misce vyšleháme 1 celé vejce, osolíme, přidáme 1 lžíci mléka, 1 lžičku estragonu, 1 vrchovatou lžíci sušených mandlových plátků a 2 lžíce strouhanky. Dobře promícháme (kabátek nesmí být ani řídký ani příliš hustý). Dle potřeby přidáme buď mléko nebo strouhanku. Naklepané kuřecí řízky obalíme v připraveném těstíčku a na oleji ihned z obou stran osmažíme. Podáváme s dresingem (např. tatarská omáčka), vařenými brambory, bramborovou kaší, hranolky, kroketami či rýží. Největší potíž u tohoto jinak velmi jednoduchého receptu nám může způsobit hustota těstíčka. Ale až budete pro velký úspěch připravovat toto jídlo podruhé, zkuste mandlový kabátek udělat silnější, z dvojnásobného množství surovin.

 

Příloha: dresing vařené brambory, bramborová kaše, hranolky, krokety či rýže, čerstvá zelenina

 

Tisk receptu