Obalované kuře na šlehačce

Ingredience: 1 kuře, hl. mouka, vejce a strouhánka na obalení, rostlinný tuk, smetana na šlehání, sůl

 

Postup: větší kuře rozdělíme na čtvrtky a ty ještě na poloviny, čímž nám vznikne 8 kousků. Osolíme je a obalíme v trojobalu. Potom vymažeme pekáč tukem a obalené kousky kuřete na něj rozložíme. Na vrch dáme kousky tuku a opatrně podlijeme šlehačkou (nelijeme na maso, ale pod maso). Pekáč přikryjeme pokličkou nebo dalším pekáčem a dáme do studené trouby, kterou až po té rozehřejeme na 180 stupňů (teplota může být i nižší, aby se šlehačka nepřipálila). Pečeme asi 80 minut bez obracení a velmi zvolna, aby se šlehačka nesrazila, ale přeměnila v tuk. Píchnutím zjistíme, zda je maso měkké. Pečeme ještě 15 minut odkryté, dokud maso navrchu nezezlátne.

 

Tisk receptu