Pečená kachna s jedlými kaštany

Ingredience: 1 menší kachna, sůl, pepř, tymián, 500 g jedlých kaštanů, 200 g červené cibule, 4 jablka, 250 ml jablečné šťávy, 100 ml bílého vína

 

Postup: očištěnou a omytou kachnu osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a vložíme do předehřáté trouby a za občasného potírání výpečkem pečeme do poloměkka. Mezitím si nakrájíme jablka na osminky a červenou cibuli na malé kostičky, oloupeme kaštany. Když je kachna poloměkká, přidáme k ní nakrájená jablka, cibuli a oloupané kaštany. Zalijeme jablečnou šťávou, bílým vínem a dopečeme do měkka. Kachnu podáváme s vařenými nebo šťouchanými brambory nebo pro větší jedlíky, kteří po svátečním hodování zakončeném spoustou sladkostí ještě mohou, s knedlíkem a dušeným zelím. Zapíjíme vínem nebo - jak se u kachny sluší a patří - pivem.

 

Tisk receptu