Pečené kuře po Indiánsku

Ingredience: 1 celé kuře, 1 lžička soli, 4 lžičky kořenící směsi "Kuře gril", 1 střední cibule nakrájená na osminky, 1 střední jablko nakrájené na osminky, 1/2 menšího celeru nakrájeného na kostičky, 4 lžíce másla

 

Postup: ve 2 dl vody rozpustíme 1 lžičku soli. Tímto roztokem kuře polijeme. Potřeme vně i uvnitř 2 lžičkami kořenící směsi "Kuře gril". Vnitřek kuřete naplníme cibulí, jablkem, celerem a kuře uzavřeme (spíchneme grilovací jehlou nebo zašijeme). Dáme na pekáč a podlijeme vodou. Máslo rozehřejeme s 2 lžičkami grilovací směsi "Kuře gril" a částí kuře polijeme. Pečeme za stálého podlévání při 150 - 200 °C (ze začátku přikryté alobalem, ke konci pečení odkryjeme a zvýšíme teplotu). Během pečení potíráme kuře zbytkem grilovací směsi rozpuštěné v másle. Upečené kuře podáváme s brambory a kompotem z brusinek. Vnitřek kuřete můžeme pro změnu plnit : směsí kořenové zeleniny, nádivkou (např. 60 g másla, 200 g housek, 3 vejce, šálek mléka, sůl, kuřecí játra, muškátový květ, petrželka.) ale i zeleninou a ovocem dle vlastní fantazie a chuti.

 

Příloha: vařené brambory, brusinkový kompot

 

Tisk receptu