Pečené kuře po Mexicku

Ingredience: 1 kuře, 1 kostka slepičího bujonu, 2 lžíce kečupu (nejlépe pikantního), kousek cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžíce worcesterové omáčky, 1 lžička soli, špetka cukru, mletý pepř, chilli koření, sůl.

 

Postup: kuře rozdělíme na porce a dáme do pekáče. Do vody asi ( 1 dl) dáme kostku slepičino bujonu, kečup, pokrájenou cibuli, rozetřený česnek, worschestrovou omáčku, sůl, cukr a koření. Tuto směs krátce povaříme a potom nalijeme na porce kuřete. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme do měkka. Během pečení podle potřeby podlijeme horkou vodou a přeléváme vypečenou šťávou. Pokrm podáváme s rýží a zeleninovou oblohou.

 

Tisk receptu