Srbské kuře

Ingredience: 1 menší kuře (1000 g),60 g oleje,100 g cibule,200 g rajčat
100 g zelených paprik rajčata a papriky mohou být zmrazené nebo sterilované, 1 lžíce rajčatového protlaku,10 g hladké mouky,sůl

 

Postup: kuře necháme rozmrznout, rozdělíme na čtvrtky a opláchneme ve studené vodě. Osušíme čistou utěrkou, posolíme a poprášíme hladkou moukou. Připravené porce kuřete vložíme do kastrolu se zahřátým olejem, přidáme kroužky cibule a osmažíme. Potom podlijeme sběračkou horké vody nebo vývaru z drůbků, přiklopíme pokličkou a dusíme. K téměř měkkému masu přidáme rozkrájená rajčata, papriky, rajčatový protlak a dodusíme vše do měkka. Na konec podle chuti přisolíme. Podáváme s vařenými brambory nebo s chlebem.

 

Tisk receptu