Trochu netradiční kuře

Ingredience 4 porce: 1 kg kuřecích stehýnek, sůl, 2 vejce směs koření "Barbecue", 1 sáček slaných brambůrků, 200 - 250 g eidamu

 

Postup: v kloubu rozpůlená kuřecí stehýnka osolíme a omočíme v rozšlehaném vajíčku rozmíchaném s 2 lžičkami směsi koření "Barbecue". Jednotlivé porce kuřete obalíme v brambůrkách, které jsme najemno rozdrtili a smíchali se strouhaným sýrem (eidamem). Obal dáme ve vyšší vrstvě (protože potom zjistíme, že je moc dobrý) a pěkně přitiskneme. Obalené porce vložíme na suchý pekáč a dáme péci do trouby ( 200 °C ) asi na 45 - 50 minut. Je to překvapující, ale obal se nerozteče, naopak udělá báječnou kůrčičku a udrží šťávu uvnitř masa. Podáváme s hranolky, brambory, nebo jen tak (zapíjíme bílým vínem) a se:

Zeleninovým salátem s "Citrónovým pepřem"

 

Na salát: 1 salátová okurka, 5 rajských jablíček, 1 menší cibule směs koření "Citrónový pepř", větší bílý jogurt, sůl, olivový olej, (2 stroužky česneku)

 

Postup: salátovou okurku oloupeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme pokrájená rajčata a na kolečka nakrájenou menší cibuli. Zasypeme 2 lžičkami směsi koření "Citrónový pepř" a zalijeme 1 velkým bílým jogurtem. Osolíme asi 1/2 lžičky a přidáme 1 lžíci olivového oleje. Opatrně promícháme a dáme vychladit. Pro milovníky česneku - možno přidat 2 prolisované stroužky.

 

Tisk receptu