Knedlíky z čerstvých hub

Ingredience: 250 g čerstvých hub, 500 g hrubé mouky, sůl, 1 žloutek, 3/8 l mléka, 5 g droždí, 200 g žemlí, 30 g másla

 

Postup: do mouky přidáme rozdrobené droždí, v mléce rozšleháme žloutek, rozpustíme sůl a zaděláme vláčné těsto. Do takto připraveného těsta zamícháme pokrájené žemle a těsto necháme asi 1 hod. odpočinout (povrch poprášíme moukou). Houby očistíme, drobně nakrájíme a udusíme na másle se solí. Zamícháme do odpočinutého těsta a tvoříme kulaté knedlíky veliké asi jako citrón. Vaříme 10 – 15 minut. Uvařené rozkrájíme, omastíme a posypeme strouhanou houskou, knedlíky vynikají vůní a chutí.

 

 

Tisk receptu