Rýže s masem a houbami

Ingredience: 2 1/4 l hrnky rýže. 30 dkg mletého masa nebo lunchmeatu, několik čerstvých hub nebo žampionů, dvě cibule, 5 dkg slaniny,  1/4 l vývaru z masoxu, sůl, pepř, mletou papriku.

 

Postup: rýži uvaříme. Na rozškvařené slanině osmahneme nakrájenou cibuli, a očištěné houby, přidáme mleté maso nebo lunchmeat, posypeme pepřem a paprikou, maso trochu osolíme, a za častého míchání osmahneme. Podlijeme vývarem a asi 1/2 hodiny dusíme. Lunchmeat podlijeme jen velmi málo a také jen krátce dusíme. Pak vmícháme uvařenou rýži a podle chuti ještě přisolíme. Na talíři můžeme ještě posypat strouhaným sýrem a obložit dílky rajčete. 

 

 

Tisk receptu