Debrecínský guláš

Ingredience: 750 g předního hovězího masa, 75 g rostlinného tuku, 125 g cibule, 10 g mleté papriky, 5 dl vody, sůl, pepř, 50 g hladké mouky, 50 g slaniny, 100 g jemných párků, 100 g rajčat.

Postup: na tuku osmahneme nakrájenou cibuli, přisypeme papriku, zpěníme, vložíme na kostky nakrájené maso, osmahneme, osolíme, opepříme, zalijeme částí vody a dusíme pod poklicí do poloměkka. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou,zasmahneme, zalijeme vodou, promícháme a vaříme doměkka. Slaninu nakrájíme na kostičky, na pánvi částečně roztavíme, osmažíme na ní párky nakrájené na kolečka a rajčata nakrájená na kostičky, přidáme do guláše a krátce povaříme. 

 

 

Tisk receptu