Fazolový guláš

Ingredience: hovězí maso (kližka je nejlepší), vepřové, kuřecí jak je libo, nejlepší je kombinace všech tří, 3-4 cibule, olivový nebo slunečnicový olej, slaninu, 2 krabice rajčatového džusu, 0,5 kg zelené fazolky i s lusky, 1 - 2 konzervy bílé fazole (jen plody) v rajčatovém nálevu, barevný pepř mletý, červenou papriku, koření od Antonína, lžíci marmelády rybízové, nebo lžíci medu, lžíci citrónové šťávy, lžičku majoránky, kostky staršího chleba na zahuštění guláše, sojovou omáčku a česnek.

Postup: na olivový olej dáte cibuli nakrájenou na půlkolečka a slaninu pokrájenou na malé kostičky a smažíte, až cibulka lehce zhnědne. Pak přidáte hovězí maso, orestujete a dusíte tak hodinku. Důležité upozornění - guláš podlévejte pouze rajčatovou šťávou! Přidejte též koření, pepř, červenou papriku, koření od Antonína a majoránku. Po hodince přidejte vepřové maso a zelené fazolky a půl hodinky opět duste v rajčatové šťávě spolu s hovězím. Teprve pak přidejte i kuřecí maso a kostky chleba, opět chvíli duste. Potom přidejte tak 1 l džusu a možná trochu vody, záleží na tom, kolik se jí vám vyvařilo. Nakonec ještě přidejte marmeládu, konzervy býlích fazolí, sojovou omáčku a rozmačkaný česnek. Ještě chvilku vařte, než se chleba úplně rozvaří.

Tisk receptu