Kotlíkový guláš

Ingredience: 600 g zadního hovězího masa, 150 g pikantnější klobásy, 2 lžičky sladké mleté papriky, 1 větší cibule, 1malé sterilované lečo, vejce, mléko, hrubá mouka, 2 špetky pepře, 1 lžička soli, 400 g brambor, 200 g čerstvých hub (nebo nakládanými žampióny, popř. sušenými houbami), tuk, dle chuti feferonku

Postup: cibuli nakrájíme na drobné kostičky a osmažíme na tuku dozlatova. Přidáme na kostky nakrájené hovězí maso a zprudka je i s cibulí orestujeme. Posolíme, zasypeme sladkou paprikou, zalijeme vodou a dusíme skoro doměkka. Přidáme houby, feferonku, klobásu nakrájenou na kolečka, syrové brambory nakrájené na menší kostky a  sterilované lečo. Vše spolu dusíme skoro do změknutí brambor, z vejce, mléka a mouky uděláme kapání a zavaříme přímo do guláše. Podáváme s rohlíkem nebo chlebem.

 

Tisk receptu