Plněná hovězí pečeně

Ingredience: 750 g hovězí kýty bez kosti, 100 g šunkového salámu, 2 vejce, 2 lžíce sterilovaného hrášku, sůl, petrželku, 40 g slaniny, cibuli, 2 lžíce oleje, lžičku hladké mouky.

Postup: podlouhlý špalík kýty prokrojíme, aby vznikla kapsa 3-4 prsty široká, naplníme ji nádivkou, zašijeme, osolíme, poprášíme moukou, ze všech stran opečeme na trošce oleje, přidáme máslo, nakrájenou cibuli, osmahneme, podlijeme a pod pokličkou upečeme dočervena. Šťávu procedíme, maso krájíme přes vlákno a podáváme s brambory, rýží a salátem. Náplň: Na kousku másla osmahneme na kostičky krájený salám, přidáme hrášek, petrželku, vejce a umícháme na kaši. 

 

 

Tisk receptu