Pražský guláš

Ingredience: 25 dkg cibule, 4 lžíce sádla, 50 - 60  dkg předního hovězího masa (nejlépe kližky), 2 lžičky hladké mouky, 2 vrchovaté lžičky sladké mleté papriky, rajčatový  protlak, 7 dl vývaru z kostí, sůl, 2 stroučky česneku, kmín, mletý pepř, majoránka, 2 párky

 

Postup: jemně nakrájenou cibuli osmahneme na sádle do světle zlatova, přidáme na kostky nakrájené maso a za stálého míchání osmahneme, přidáme hladkou mouku a opět osmahneme. Zaprášíme sladkou paprikou, přidáme trochu rajčatového protlaku, znovu osmahneme a zalijeme vývarem.  Osolíme, přidáme třený česnek, rozsekaný kmín, pepř a dusíme. Před dokončením přidáme najemno rozemletou majoránku. Před podávání se každá porce ozdobí půlkou ohřátého párku. 

 

Příloha: podáváme s houskovými knedlíky nebo vařenými brambory.

 

Tisk receptu