Vodňanská roštěná

Ingredience: 4 - 5 plátků roštěné, 8 lžic tuku (sádlo nebo olej), 2 cibule, 2 lžíce hladké mouky, 100 g žampiónů, 3 sladkokyselé okurky, smetana, sardelová pasta, pepř, sůl

Postup: nakrájené roštěnky opláchneme, naklepeme, nařízneme na okrajích, osolíme a opepříme. V rozpáleném tuku opečeme po obou stranách a vyjmeme. Na tuk přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, osmažíme ji dozlatova, mírně podlijeme vodou nebo vývarem, vložíme zpět roštěnky a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou a po zasmahnutí zalijeme vodou. Do šťávy přidáme sardelovou pastu, na plátky nakrájené očištěné žampióny a předem na másle podušené plátky nakrájené okurky, zjemníme smetanou. Maso vložíme do šťávy, prohřejeme a podáváme. Vhodnou přílohou jsou vařené nebo opečené brambory a zeleninový salát.

 

Tisk receptu