Játra na jehle

Ingredience: 600 g vepřových jater, špetka soli, špetka pepře, špetka indického koření, 4 lžíce rostlinného oleje, 250 g pikantní klobásy, 12 zelených oliv, 4 stroužky česneku, 2 cibule, 1 zelená paprika

Postup: na kolečka nakrájíme klobásu, cibuli, očištěnou papriku. Na pánvi rozpálíme olej a mezitím nakrájíme játra na větší kostky a cca 10 minut opékáme. Pak játra mírně osolíme, opepříme a přidáme špetku indického koření. Vše postupně napichujeme na jehlu nebo špejli (kousek jater, kolečko klobásy, cibuli, papriku a olivu...). Jehly pečeme zhruba 1/2 hodiny. Stroužky česneku nakrájíme na tenké plátky a poklademe je na opečené špízy.

Příloha: hranolky a zeleninová obloha.

Tisk receptu