Játra se slaninou na tymiánu

Ingredience: 450 g malých brambor, 350 g drůbežích jater, 300 g másla, 80 g slaniny, 400 g konzervovaných rajčat, 1 nasekaná cibule, 1 utřený stroužek česneku, 1 nahrubo nasekané jablko, 1 lžička papriky, 1 lžíce worcesteru, 3 lžíce petrželky, tymián, sůl, pepř, olivový olej.

 

Postup: brambory uvaříme, rozpůlíme a opečeme na oleji. Játra po obou stranách okořeníme pepřem a paprikou a na másle opečeme. Vyndáme a uložíme na teplé místo. Na pánev přidáme olej a dozlatova opečeme cibuli, slaninu a česnek. Přidáme jablko a 2 minut osmahneme, pak vmícháme rajčata, tymián a worcester. Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 3 až 4 minuty. Do omáčky vložíme brambory a navrch játra. Zakryjeme a necháme 3 až 4 minuty prohřát. Posypeme petrželkou a podáváme.

 

Tisk receptu