Hruškový koláč

Ingredience: 125 g másla, 100 g cukru, 3 celá vejce, citrónovou kůru, 100 g neloupaných mandlí,  510 g piškotů, 75 g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, mletou skořici, 2 lžíce meruňkového džemu, 3 lžíce rumu

 

Postup: 125 g másla a 100 g cukru utřeme do pěny a postupně zašleháme 3 celá vejce a citrónovou kůru. Nastrouháme 100 g neloupaných mandlí a 510 g piškotů, přidáme 75 g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva a mletou skořici, promícháme s máslem. Těsto rozetřeme do máslem vymazané a moukou vysypané větší formy a poklademe nakrájenými, oloupanými hruškami. Hrušky potřeme 2 lžícemi meruňkového džemu promíchaného se 3 lžícemi rumu. Koláč posypeme mandlemi a velmi zvolna upečeme.
 

Tisk receptu