Reveňový koláč

Ingredience: 180 g polohrubé mouky, 15 g droždí, 30g cukru, sůl, 100 ml mléka, 50 g másla, 1 žloutek, 50 g másla, 150 g cukru, 1 žloutek, 250 g tvarohu, 1/2 vanilkového pudinkového prášku, sníh ze 2 bílků

 

Postup: ze 180 g polohrubé mouky, 15 g droždí, 30g cukru, soli, 100 ml mléka, 50 g másla a 1 žloutku zaděláme těsto. Vykynuté těsto vložíme na dno máslem vymazané dortové formy a ponecháme zvýšený okraj. 50 g másla utřeme se 150 g cukru, 1 žloutkem a 250 g tvarohu. Vmícháme 1/2 vanilkového pudinkového prášku a sníh ze 2 bílků. Tvaroh rozetřeme na těsto, pokryjeme jej podušenou okapanou revení a zvolna pečeme cca 1 hod. Teplý koláč posypeme loupanými praženými mandlemi.

Tisk receptu