Rybízový koláč

Ingredience: 200 g hladké mouky, 100 g másla, 50 g krystalového cukru, 1 žloutek, 2-3 lžíce mléka, 1 sáček rybízové želatiny, 100 g čerstvého rybízu

 

Postup: na vál dáme 200 g hladké mouky, přidáme 100 g másla, 50 g krystalového cukru, 1 žloutek a 2-3 lžíce mléka. Rychle vypracujeme vláčné těsto, které necháme alespoň půl hodiny odpočinout v lednici. Poté těsto rozválíme a vložíme jej do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané koláčové formy. Na několika místech propíchneme vidličkou a ve středně vyhřáté troubě upečeme. Podle návodu rozděláme 1 sáček rybízové želatiny. Vychladlý koláč potřeme rybízovou zavařeninou, poklademe 100 g čerstvého rybízu a přelijeme želatinou.

 

Tisk receptu