Plyšový králík

Ingredience: 1 králík, 1 lžička soli, 1 l MAGGI Zlatého Slepičího vývaru, 150 ml oleje, 1 špetka pepře, 1 lžička papriky, 2 lžíce kečupu, 5 stroužků česneku, 1 velkou cibuli, mouka na zahuštění, 1 lžíce MAGGI Harmonie Chuti

Postup: králíka rozdělíme na zadní běhy (které otevřeme), boky (bez páteře) několikrát nařízneme, přední běhy a hrudník rozkrojíme na dva díly (bez páteře). V hlubší misce rozmícháme: pepř, papriku, MAGGI Harmonii
Chuti, nasekanou cibuli, rozmačkaný česnek se solí a zalijeme chladným vývarem z MAGGI Zlatého Slepičího bujónu. Do této směsi naložíme rozporcovaného králíka a necháme přes noc odležet. Pak králíka narovnáme na plech a zalijeme zbývajícím nálevem a dusíme doměkka. Králíka vyjmeme a šťávu zahustíme moukou. Jako oblohu můžeme zvolit čerstvou červenou papriku a okurku.

Příloha: Podáváme s americkými brambory, přelitými šťávou.

 

Tisk receptu