Medovník

Ingredience:  v páře vaříme: 1 lžíce medu, 2,5 dkg másla, 10 dkg cukru, 1 lžička skořice, 1 lžička sody, 1 vejce

Vyndáme z páry a přidáme 23 dkg hladké mouky a prohněteme. Rozdělíme na 6 dílů, vyválíme 6 placek, které vykrojíme podle dna dortové formy a pečeme na pečícím papíru po dvou na plechu.

Krém: 1 šlehačka, 2 lžíce Solamylu

Postup: uvaříme kaši, necháme vychladnout a zašleháme 5 dkg másla a malý šálek hořké silné kávy. Můžeme přidat trošku moučkového cukru. Každou placku před namazáním potřeme rumem, mezi 3. a 4. placku dáme ještě marmeládu. Krémem namažeme i vrchní placku a okraje. Perník na strouhání a mleté vlašské ořechy smícháme a posypeme celý dort. Zabalíme do alobalu a necháme uležet.

 

Tisk receptu