Masové taštičky

Ingredience: 0,5 kg mletého masa (vepřové/hovězí), 1 větší cibule, směs koření „Arabská“, paprika sladká maďarská, 0,8 kg listového těsta, sůl, česnek, 1 vajíčko, sezamové semínko, černucha, sýr

 

Postup: na pánvi zpěníme jednu nadrobno nakrájenou cibuli, potom přidáme mleté maso. To musíme na pánvi neustále rozdělovat vidličkou, aby se nám nespeklo. Postupně přidáváme česnek (2 stroužky čerstvého nebo granulovaný), sůl, 2 lžíce Arabské a 1 lžíci maďarské sladké papriky, která nám dá pěknou barvu. Hotové maso necháme na pánvi trochu vychladnout. Listové těsto vyválíme asi na 1 mm a nakrájíme ho na čtverečky (8x8 cm). Doprostřed každého dílku dáme lžičku masa a přehneme. Pokud je těsto příliš pomoučené a nelepí, můžeme si pomoci rozmíchaným vajíčkem. Taštičky klademe na plech (vyložený pečícím papírem) a každou potřeme vajíčkem. Takto připravené taštičky můžeme na závěr přizdobit sezamovým semínkem, černuchou nebo strouhaným sýrem, ale vždy jenom špetku, aby nám těsto v troubě „vyběhlo“. Listové těsto dáváme vždy do rozpálené trouby (230 oC) a počkáme až nám „vyběhne“, potom teplotu snížíme na 200 oC a dopečeme. Hotové taštičky poznáme, když jsou propečeny i ze spodní části.

 

Tisk receptu