Masový bochník se sýrem

Ingredience: 30 dkg vepřového masa z plecka, 30 dkg hovězího, 1 cibule, 20 dkg tvrdého sýra, 3 vejce, petrželová nať, sůl, vegeta, pepř, mletá paprika, 1 lžíce hořčice, 3-4 lžíce kečupu, 2 stroužky česneku, 5-6 lžic strouhanky, olej.

 

Postup: maso pomeleme s cibulí, přidáme nastrouhaný sýr, vejce, petrželovou nať, sůl, vegetu a všechny přísady. Dobře promícháme a zahustíme strouhankou. Formu na srnčí hřbet vyložíme alobalem, který potřeme olejem a natlačíme do něj masovou hmotu, alobal uzavřeme a pečeme asi 30 minut. Pak alobal rozbalíme a ještě pečeme asi 15-20 minut. Necháme trochu vychladnout a vyklopíme z formy.

 

Příloha: brambory, kaše, pečivo

 

 

Tisk receptu