Mleté maso s kořeněnou omáčkou

Ingredience: 200g předního hovězího, 200g vepřové plece (bůčku), 1 cibule, 4 stroužky česneku, 1 vejce, 3 lžíce oleje, 2 plátky slaniny, rajský protlak (malá konzerva), 1 lžička mleté papriky (sladká + pálivá), bobkový list, lžíce hladké mouky, 2 dl vody, sůl (Podravka, Vegeta)

 

Postup: umeleme obě masa. Nadrobno usekáme dva stroužky česneku a nasekanou půlku cibule. Smícháme masa, cibuli s česnekem, sůl, vejce. Na teflonové pánvičce za občasného míchání dusíme pod pokličkou. podle potřeby zaléváme malým množstvím vařící vody. Dusíme asi 25 minut za častého míchání na mírném plameni.

 

Omáčka: nasekáme zbylé dva stroužky česneku a druhou půlkou cibule. Na oleji rozpustíme slaninu. Poté na rozpuštěné slanině zpěníme cibuli s česnekem. Nakonec přidáme hladkou mouku, papriku má vzniknout kaše, jinak přidáme olej a zalijeme vařící vodou, také přidáme bobkový list (po vaření vyjmout) a rajský protlak. Vaříme za občasného míchání 15 minut.

 

 

Tisk receptu