Mleté maso s paprikami a sýrem fetou

Ingredience: 500 g mletého masa (směs hovězího a vepřového), 2 červené, 2 žluté a 2 zelené papriky, olej, sůl a pepř, 20 dkg sýra feta, 1 cibule, rajčatový protlak

Postup: papriky pokrájíme na kostičky o velikosti asi 1 cm. Cibuli nadrobno pokrájíme a na rozehřátém oleji zesklovatíme. K cibuli přidáme kostičky paprik a opékáme asi 3 minuty. K zelenině vmícháme mleté maso a společně opékáme. Osolíme, opepříme, vmícháme rajčatový protlak a na mírném ohni asi 5 minut podusíme. Krátce před dohotovením posypeme pokrm rozdrobenou fetou.

Příloha: nejlépe chutná s rohlíkem nebo bagetou. Můžeme ho podávat také s rýží nebo těstovinami.

 

Tisk receptu