Mleté maso v pánvi

Ingredience: 500 g míchaného mletého masa, sůl, mletý pepř , 3 cibule, 300 g zmražené zeleninové směsi, 1 balíček rajčatové omáčky, sladkou papriku, rostlinný olej

 

Postup: v pánvi si zahřejeme olej a mleté maso na něm postupně opékáme, až se začne rozpadat. Občas je trochu promícháme a přitom je osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na špalíky. Přidáme ji k masu společně s zmraženou zeleninovou směsí a vše chvilku podusíme. Podlijeme asi 1/4 litrem vody a vmícháme připravenou rajčatovou omáčku. Vaříme při mírné teplotě cca 5 minut. Nakonec ještě dochutíme solí, pepřem a sladkou paprikou.

Příloha: uvařená rýže posypaná nasekanou petrželkou.

 

 

Tisk receptu