Plněný zelný list

Ingredience: 1/2 kg mletého masa, hrnek nebo sáček vařené rýže, 2 vajíčka, větší hlávka zelí, sůl, pepř, cukr, ocet, rajský protlak, cibule na kostičky, slanina kostičky, předem smahnout.

 

Postup: rýže, maso, cibule, vajíčka a koření se smíchá. Okořeníme dle vlastní chuti. Hlávku zelí obereme od poškozených listů a spaříme cca 5 minut. Po vychladnutí rozebereme na jednotlivé listy, naplníme je směsí a zabalíme. Na dno velkého hrnce nalijeme větší plechovku protlaku a listy vyskládáme do hrnce. Zalijeme vodou, přidáme cukr a ocet dle chuti a vaříme asi 30 minut. Servírujeme s naloženými okurkami, případně překrojíme napůl a přelijeme lehce lákem z okurek.

 

Příloha: brambory

 

Tisk receptu