Rybí řízky s rajčaty

Suroviny 4 řízky po 200 g ze štiky nebo z halibuta , 4 malé hrudky másla,  6 rajských jablíček , čerstvé snítky bazalky na ozdobu snítka čerstvé bazalky,  šťáva z 1 citronu

Postup: pokapejte rybu citronem a nechte v pekáči 30 minut odležet. Rajská jablíčka rozčtvrťte a odstraňte slupku. Jemně nasekejte bazalku. Rajčata položte na rybí řízky a posypte bazalkou. Navrch položte hrudku másla a přikryjte alobalem. Pečte asi 5 minut v troubě předehřáté na 200 °C (stupeň 6) až je ryba propečená a maso se začíná rozpadat. Podávejte s vařenými novými brambory, s čerstvou bazalkou zeleným hráškem a karotkou. Rybí řízky nemusíme péci v pekáči, ale v alobalu jako samostatné porce, které můžeme v alobalu i podávat

 

Tisk receptu