Baklažánový salát

Ingredience: 4 středně velké baklažány, 1 zelená paprika, 1 červená paprika, 4 rajčata, 1 cibule, 2 utřené stroužky česneku, sůl, půl lžičky čili, dvě lžičky drceného kmínu, šťáva ze 2 citrónů, petrželová nať, olej

Postup: každý baklažán na několika místech nařízneme nebo propíchneme a dáme do horké trouby, dokud na dotek nezměknou a nezčerná jim slupka. Vytáhneme je z trouby a dáme je vychladnout. Pak je oloupeme a dužinu nakrájíme. Přidáme nakrájenou papriku, rajčata a cibuli. Zvlášť smícháme koření s olejem, citrónovou šťávou, utřeným česnekem a pak tuto směs nalijeme na zeleninu a důkladně promícháme. Před podáváním salát vychladíme, posypeme nasekanou petrželovou natí a podáváme s pečivem.

 

Tisk receptu