Salát na jižanský způsob

Ingredience: 500 g malých brambor, sůl, pepř, 1 zelená paprika, 2 celerové řapíky, 1 červená cibule

 

Zálivka: 150 ml majonézy, 2 lžičky dionské hořčice, několik kapek tabasca

 

Postup: brambory oloupejte, rozkrájejte na čtvrtky a v osolené vodě uvařte doměkka a sceďte. Mezitím omyjte a očistěte zeleninu. Papriku a celer nakrájejte na tenké plátky. Křehké celerové lístky dejte stranou. Cibuli rozpulte a nakrájejte na plátky. Papriku, celer a cibuli dejte do mísy. Na zálivku smíchejte majonézu, hořčici a tabasco. Brambory přidejte k zelenině, zálivku rozdělte na brambory se zeleninou a vše promíchejte. Dochuťte solí, pepřem a ozdobte celerovými lístky

 

Tisk receptu