Bounty řezy

Těsto: 350 g hladké mouky, 200 g tuku např. Hera, 2 lžic kakaa, 150 g moučkového cukru, 3 lžic mléka, 1 bal Kypřicího prášku do pečiva

 

Kokosová náplň: 6 bílků, 100 g moučkového cukru, 250 g strouhaného kokosu

 

Krém: 6 žloutků, 3-4 lžic hladké mouky, 50 g moučkového cukru, 200 g měkkého másla, 400 ml mléka

 

Na ozdobu: 1 bal Polevy tmavé

 

Postup: do mísy prosejeme mouku, kypřicí prášek, nakrájíme tuk, přidáme kakao, moučkový cukr a přilijeme mléko. Vše zpracujeme ručně na těsto. Polovinu těsta nastrouháme na vymazaný a moukou vysypaný vyšší plech (o velikosti asi 30 x 40 cm). Kokosová náplň: z bílků ušleháme sníh. Do sněhu přisypáváme za stálého šlehání moučkový cukr. Nakonec zlehka ručně vmícháme kokos. Náplň dáme na nastrouhanou polovinu těsta. Druhou polovinu těsta nastrouháme na kokosovou náplň a dáme péct do předehřáté trouby při teplotě asi 180°C po dobu cca 25-30 min. Po upečení necháme vychladnout. Krém: žloutky, mouku, mléko a moučkový cukr promícháme metličkou. Ze směsi uvaříme hustou kaši, kterou za občasného promíchání necháme vychladnout. Máslo vyšleháme do pěny a po lžících přidáme vychladlou kaši. Šleháme dokud nevznikne hladký krém. Krém natřeme na upečený moučník. Polevu připravím podle návodu na obalu. Ustřihneme malý růžek a moučník ozdobíme „cákanci“. Necháme nejlépe přes noc uležet v ledničce

 

Tisk receptu