Čokoládová pěna na čokoládovém piškotu 4 porce

 

Pěna: 110 g čokolády, 250 ml šlehačky, 1 vejce, špetka cukru, 250 g másla

 

Piškot: 175 g čokolády, 6 vajec, 90 g hladké mouky, 225 g cukru

 

Postup: čokoládu rozehřejeme a necháme vychladit, ale pouze tak, aby neztuhla. Vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, přidáme vyšlehanou šlehačku a rozehřátou čokoládu. Na piškot utřeme máslo s cukrem a postupně zašleháváme žloutky. Z bílků ušleháme tuhý sníh a postupně je přimícháváme do základu střídavě s prosetou moukou. Nakonec vmícháme najemno strouhanou čokoládu. Těsto dáme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme v předehřáté v troubě při 180 °C. Nakrájený piškot zdobíme čokoládovou pěnou.

 

Tisk receptu