Datlové bochánky

Ingredience: 200 g pohankových vloček, 125 g másla, 250 g datlí, 2 vejce, 5 lžic květového medu, 1 vanilkový cukr, 1/2 lžičky prášku do pečiva

 

Postup: máslo necháme rozpustit v kastrůlku. Vločky nasypeme do mísy, zalijeme rozpuštěným máslem a necháme ztuhnout. Datle zbavíme pecek a nakrájíme je nadrobno. V druhé misce smícháme vejce s medem, vanilkovým cukrem a práškem do pečiva. Přidáme nakrájené datle a vločky s máslem. Dobře promícháme. Pomocí dvou kávových lžiček tvoříme hrudky o průměru asi 2 - 3 cm a skládáme je na plech, který jsme vymastili tukem nebo vyložili pečicím papírem. Troubu rozehřejeme na 165 °C a hrudky pečeme asi 20 minut.

 

Tisk receptu