Dvoubarevný kokosový salám
Ingredience: asi 2 lžíce moučkového cukru, 1 lžíce strouhaného kokosu,
Světlé těsto: 160 g moučkového cukru, 200 g mletého kokosu, 200 g změklého másla
Tmavé těsto: 300 g mletých sušenek (Be-Be), 2 lžíce kakaa, 160 g moučkového cukru, 8-10 lžic silné černé kávy, 3-4 lžíce rumu
Zdobení: svazek máty či meduňky
Postup: nejdříve si připravíme světlé těsto. Z ingrediencí vypracujeme hmotu a uložíme do chladna, než si připravíme tmavé těsto. Tmavé těsto do mísy prosijeme mleté sušenky, kakao a cukr, přidáme kávu, rum a zpracujeme. Bude-li se těsto drobit můžeme přidat kávu nebo rum. Potom každé těsto zvlášť vyválíme na potravinové folii posypané cukrem. Pomocí folie přeneseme světlý plát na tmavý. Opět pomocí folie pláty zatočíme do rolády, přeneseme na kokosem posypaný alobal a opět pevně zabalíme, aby kokos pevně přilnul k roládě a dáme na hodinu ztuhnout do chladničky. Podáváme krájené, ozdobené lístky.