Milka meruňkovo-čokoládový kruh

Ingredience:

Na těsto: 75 g másla,  500 g mouky,  1 kostka droždí,  75 g cukru,  2 vejce,  150 ml mléka

Náplň: rozpuštěné máslo, 150 g sušených nasekaných meruněk, 100 g nasekané čokolády Milka

Postup: předehřejte troubu na 180°C. V míse smíchejte máslo, mouku a droždí, poté přidejte cukr, vejce a mléko a promíchejte, tak aby vám vzniklo pružné těsto. Těsto vyválejte na připravené pracovní ploše do tvaru čtverce. Poté na těsto rozprostřete nasekané sušené meruňky a čokoládu. Těsto srolujte a nakrájejte na odhadem 2,5 cm široká kolečka. Rozpuštěným máslem si vymažte pečicí formu a vyložte ji pečicím papírem. Kolečka klaďte vedle sebe na šikmo do kruhu (můžete použít i kruhovou formu). Koláč pečte cca 30 minut v předehřáté troubě. Koláč nechte po upečení asi 15 minut vychladit.

 

Tisk receptu