Milka skřítkovské koláčky

Ingredience:

Na těsto: 100 g měkkého másla, 1 vejce, 40 g práškové cukru, 150 g mouky, 1/4 kávové lžičky prášku do pečiva, 125 g pomletých mandlí

Na náplň a polevu: 1 tabulku mléčné čokolády Milka Alpine Milk 100 g, 1/2 tabulky mléčné čokolády Milka Extra Cacao s vyšším obsahem kakaa 100 g, 1/2 tabulky bílé čokolády Milka White 100 g

Postup: máslo, vejce, práškový cukr, mouku, prášek do pečiva a pomleté mandle dáme do mísy. Nejprve vařečkou a potom rukama zpracujeme hladké těsto. Zabalíme do potravinové fólie a asi 1 hodinu chladíme. Polovinu těsta vyválíme na tloušťku cca 1/2 cm, potom nakrájíme na asi 7 cm široké pásy a z těchto pásu nakrájíme trojúhelníky. K sobě patřící dvojice trojúhelníků položíme vedle sebe na plech vyložený papírem na pečení. Pečeme v předehřáté troubě 10 minut při teplotě 180°C. Necháme vychladnout. Mléčnou čokoládu Milka Alpine Milk rozpustíme ve vodní lázni a vymícháme dohladka. Na každý trojúhelník dáme 1 čajovou lžičku rozehřáté čokolády, rozetřeme a přiklopíme druhým trojúhelníkem koláčku. Čokoládu Milka Extra Cacao a Milka White čokoládu každou zvlášť rozpustíme a naplníme do malého sáčku na zdobení (nebo si pomůžeme mikrotenovým sáčkem, u kterého ustřihneme malou (!) dírku) a namalujeme na trojúhelníky tvář, fousy atd.

 

Tisk receptu