Nuník

Ingredience: 20 dkg krystalového cukru, 20 dkg hladké mouky, 4 vejce, 1 dl vody, 1 dl oleje, 1 prášek do pečiva, 1 lžíce kakaa, 1/2 l mléka, 1 jahodový pudink, 3 lžíce práškového cukru, 2 pochoutkové zakysané smetany, 1 lžíce skořicového cukru.

Postup: z mléka, pudinku, cukru uvaříme klasický pudink. Potom ho necháme vychladnout. Krystalový cukr a vejce umícháme do pěny. Přidáme vodu, olej, mouku a prášek do pečiva. 2/3 směsi vylijeme na plech (vymazaný a vysypaný moukou). Do zbylé 1/3 směsi přidáme kakao, vylijeme na světlé těsto. Na těsto malou lžičkou dáváme malé kopečky pudinku a dáme péci cca 30 minut. Po upečení na vychladlý koláč natřeme smetanu vyšlehanou s cukrem a posypeme skořicovým cukrem.

Tip: je lepší použít hustší smetanu.

 

Tisk receptu