Pečená Aljaška

Ingredience: 1 dortový korpus, 1 sklenice zavařeného ovoce, 2 balení zmrzliny, 5 bílků,  práškový cukr (podle chuti 150 - 300g)

Postup: na hotový koupený dortový korpus dáme vrstvu míchaného ovoce. Ovoce může být v letních měsících čerstvé, ale klidně můžeme použít konzervované bez šťávy. Na ovoce dáme dva celé balíčky zmrzliny. Na zmrzlinu navršíme našlehaný sníh z vaječných bílků tak, aby vždy byla dostatečná vrstva sněhu na zmrzlině. I když se to zdá neuvěřitelné, jak budete zapékat tento zákusek 5 minut při 250 stupních v horkovzdušné troubě, zmrzlina se nerozehřeje a pod zapečeným sněhem, který malinko zhnědne, zůstane celá.
Kontrast mezi chutí zapečeného sněhu - od něho název zákusku - a studené zmrzliny s ovocem na dortovém těstě chutná skvěle.

Tip: když budeme dopékat jídlo v pekáči, což je i hezčí, je koupený korpus výhodnější, protože má jeden okraj o něco vyšší.

 

Tisk receptu