Pomerančová roláda

Ingredience: 14 dkg cukru, 5 žloutků, 8 dkg pšeničné a 6 dkg bramborové moučky Solamyl, 5 bílků, meruňkovou marmeládu, pomeranče, cukr na posypání, mouku na vysypání

 

Postup: cukr s vanilkovou příchutí třeme se žloutky půl hodiny. Pak do utřené hmoty zamícháme pšeničnou a bramborovou moučku, zároveň se sněhem. Plech s vyšším okrajem vyložíme máslem pomazaným a moukou posypaným pergamenem. Těsto naň rozetřeme a v dobře vyhřáté troubě upečeme. Upečené pomažeme teplou meruňkovou marmeládou, poklademe oloupanými a na kolečka nakrájenými pomeranči. (Jadérka odstranit.) Pěkně zavineme, pocukrujeme a studenou krájíme na úhledné řezy.

 

Tisk receptu