Třešňová bublanina

Ingredience: 3 vejce, 150g cukru, 1 dl oleje (10 lžic), 10 lžic mléka, 300g polohrubé mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 500g třešní, 1 sáček vanilkového cukru

 

Postup: vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vložíme do šlehače, přidáme cukr a šleháme. Po lžících přidáváme olej a teplé mléko. Z bílků ušleháme hustý sníh, přidáme do něj vanilkový cukr a dobře zašleháme. Do žloutkové pěny přidáváme postupně mouku s práškem do pečiva a sníh. Dobře promícháme. Lehké těsto vlijeme do silně vymaštěného a hrubou moukou vysypaného pekáčku, urovnáme ho, rozprostřeme na něm omyté. osušené a odstopkované třešně (můžeme je obalit v cukru) a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při střední teplotě asi 30 minut. Pak necháme na pekáčku vychladnout a krájíme na řezy. Podáváme pocukrované.

 

Tisk receptu