Vídeňské věnečky

Ingredience: 200 g hořké čokolády, 200 g másla, 2 žloutky, 6 lžic moučkového cukru, 2 lžíce silné vařené kávy, 300 g hladké mouky, 10 g prášku do pečiva, máslo na vymazání plechu

 

Postup: máslo necháme změknout, přisypeme cukr a přidáme kávu. Vše společně vyšleháme do pěny. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Do pěny přimícháme žloutky, prosetou mouku, prášek do pečiva a nakonec vlažnou, téměř studenou čokoládu. Vymícháme v těsto. Těsto přendáme do cukrářského sáčku s hvězdičkovou trubičkou. Na plech, který jsme vymazali máslem, stříkáme věnečky. Před pečením dáme věnečky ztuhnout do lednice. Troubu si rozehřejeme na 180 °C. Ztuhlé věnečky pečeme asi 15 minut v předehřáté troubě. Po upečení a vychladnutí můžeme ještě půlky věnečků namáčet v rozpuštěné čokoládě.

 

Tisk receptu