Bramborové šišky s pudinkem

Ingredience: 1 kg brambor, 120 g hrubé mouky, 100 g krupice, 1 vejce, sůl, 350 g mražených švestek, 10 cl malinového sirupu,  sůl, vanilkový pudink,  máta nebo meduňka, cukr moučka

 

Postup: brambory uvaříme ve slupce, po ochladnutí oloupeme a po vystydnutí nastrouháme. Zasypeme moukou, krupicí, osolíme a vyklepneme vejce. Rukama zpracujeme na těsto, z kterého vyválíme váleček, odkrajujeme kousky, ve dlaních je zaoblíme a vytvoříme šišky velikosti prstu. V kastrolu svaříme vodu se solí, vhodíme šišky a vaříme za občasného promíchání ode dna asi 8 minut. Uvaříme pudink, ale přidáme trochu víc mléka, než je v návodu, aby nám pudink příliš neztuhl.  Mezitím si do dalšího hrnce připravíme švestky, přelijeme malinovým sirupem, a necháme krátce projít varem cca 4 minuty. Švestky se prohřejí a získají krásnou červenou barvu. Uvařené šišky dáme na talíř, dozdobíme moučkovým cukrem a mákem podle chuti, přidáme horké švestky, přelijeme hotovým vanilkovým pudingem a můžeme servírovat. Můžeme dozdobit mátou nebo meduňkou..

 

Tisk receptu