Malé buchty

Ingredience: 1/2 kg polohrubé mouky, 15 dkg sádla, 15 dkg hery, 2 vejce, 1 špetka soli, 12 lžic mléka, 5 dkg droždí, 1 kostka cukru, 1/2 kg tvarohu, 2 vanilkový cukr, 2 žloutky

 

Postup: mléko, cukr, droždí - kvásek, pak zaděláme těsto a hned děláme buchtičky. Těsto rozválíme, nakrájíme na stejné čtverce, doprostřed dáme tvaroh smíchaný s vanilkovým cukrem a žloutky. Vše stáhneme do uzlíčku a spojíme stisknutím. Tak nám vzniknou špičky, které namočíme do rozšlehaného vejce a pak do cukru krystal (jen špičky). Takto připravené buchtičky skládáme na plech špičky nahoru, vždy kousek od sebe a pečeme ve vyhřáté troubě na 175 stupňů.

 

Tisk receptu