Palačinky s čokoládovou náplní
Ingredience: 4 vejce, 150 g hladké mouky, špetka soli, 125 ml mléka, 100 g rozinek, tuk na pečení, 150 g mléčné čokolády, 2 kompotované broskve, 100 mražených jahod
Postup: vejce, mouku, sůl a mléko rychle utřeme a vmícháme rozinky. Těsto necháme 10 min. odpočinout. Na pánvi rozehřejeme tuk. Na něm postupně upečeme 12 palačinek a necháme vychladnout. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, palačinky tence potřeme 3/4 čokolády. Překlopíme a zabalíme do kornoutku. Čokoládu necháme vychladnout. Broskve dáme do cedníku, necháme okapat a nakrájíme na plátky. Jahody necháme rozmrazit, případně rozpůlíme. Palačinky a ovoce upravíme na talíře a ozdobíme zbylou čokoládou a podle chuti lístky máty.